lizatraen.reismee.nl

Sledging & Sauna.

Er is alweer een week voorbij... Wat gaat het snel!

Ondertussen is er al vervolg geweest op de Belgische avond, namelijk de 'nuit Mozambique' en 'Hongaarse avond'. Op beide avonden hebben we zalig lekker gegeten en was er een leuke sfeer!

Vrijdag is mijn kamergenote Emmy toegekomen. Ik ben zeer blij dat ze er is! De Belgen zijn nu compleet. Het verdiep is nu trouwens ook bijna volzet. Er zijn nog twee Portugese meisjes,een Griek en een Spaans meisje toegekomen. Dat is veel in één keer en het vraagt wat organisatie, maar het is een gezellige chaos.

Vandaag, zondag, Valentijn zijn we met de Erasmusstudenten gaan sledgen (sleëen). We gingen de bossen in en zochten een goeie plek om veel snelheid te halen. Ikzelf heb het niet gedaan omdat mijn arm nog niet 100% is, maar ik heb me geamuseerd met de afdalingen van de rest. De heuvel die ze gekozen hadden was nie bepaald vlak waardoor er soms spectaculaire sprongen werden gemaakt. Het was best koud dus gingen we ons opwarmen met een kop warme chocomelk met een typisch fins gebakje erbij. hmm

Daarna gingen ik met Michiel, Emmy en Szabina naar de sauna. Hier interpreteren ze sauna anders dan bij ons. Het gaan hier niet om wellness, het is geen luxe, het is een gewoonte. Er waren twee sauna's: een gewone en dan een zeer warme. De bedoeling was om vijf keer de sauna te doen en tussendoor in het op wandelafstand gelegen meer te gaan. Het meer is ongeveer -4°. In begon met de gewone sauna. Het is steeds zoeken om een plaatsje te vinden. De 'echte' Finnen zitten helemaal bovenaan en gieten zeer regelmatig water op de hete kolen, waardoor de temperatuur snel naar boven gaat. Ze kunnen de warmte heel goed verdragen! De eerste keer dat ik naar buiten ging wou ik nog niet in het meer, het leek me te koud. Ik zette me gewoon buiten (bij een temperatuur van -9°). De tweede keer had ik meer moed. Ik liep de trap af in het meer. Bij de eerste aanraking met het water had ik direct een schrikreactie, maar ik ging door want ik wou het gedaan hebben. Hup schouders onder en uit het water, dan nog even buiten zitten en ik kon terug naar de sauna. Ik heb dit nog driemaal herhaald. En het voelde zalig! We gaan er een wekelijkse gewoonte van maken (het kost slechts 4,5 euro!!).

Achteraf hadden we grote honger. We maakten oriental wok met chili saus en zalm. Heerlijk. Ik ga weer lekker slapen vannacht!

PS: Gelieve mij extra fotoruimte te geven op deze webblog door op het dingetje te klikken om mij extra fotoruimte te geven!

Paul Banks

Me, being a famous musician and all, have the money to donate you more photospace.
But the minimum you can give is 100 extra photos, which means 8 euros!
Which is almost 11$!
I love facebook more and more....